Undermaaler.dk

Hundested og Lynæs

Det er rimeligt nyt – idet motoren først blev anskaffet i 2002. Hidtil har fiskeriet været koncentreret omkring Lynæs – indgangen til Roskilde fjord mellem Lynæs og Kulhuse (Kulhusrenden), sejlrenden ind til Isefjord ud for Lynæs og Kattegat nord for Hundested. Der fanges typisk en blanding af Rødspætter og Skrupper, samt en del fjæsinger om sommeren.

 

Kulhusrenden er kun værd at fiske når der er kraftig indadgående strøm til Roskilde Fjord. Sejlrenden til Isefjord fisker også bedst ved indadgående strøm, mens Kattegat kan fiskes ved alle strømforhold, men vejret skal være godt til jollefiskeri.

 

Der er mange krabber og det kan være svært at finde de rette steder med sandbund. Brug maks. 5 minutter per sted og søg så videre hvis der ikke er gevinst. Når det rigtige sted er fundet kan der hentes mange fisk. Største Rødspætte har været på 48 cm.

 

Øresund

Det plejer at blive til mindst en årlig tur på Øresund hvor flere af medlemmerne deltager. Fiskeriet efter buletorsk kender de fleste og det vigtigste er at afpasse grejet efter vejr og strøm. Fisk ikke med tungere grej og pirke end nødvendigt, men sørg for at bunden kan holdes.

 

Ophængere i form af blæksprutter, fluer, rejer og lignende kan være særdeles effektive – men man oplever desværre ofte større kontakt med andre fiskeres liner og grej. Et godt alternativ er at anbringe 1 ekstra springring i øverste og nederste øje på pirken og hænge ”gummidyrene” i disse. Man oplever væsentlig flere hug end hvis der fiskes med pirk alene.

 

Storebælt

Igennem mange år havde vi en årlig tur til Storebælt. Sejlervejret og dermed fiskevejret er generelt meget bedre på Storebælt, idet bølger og strøm slet ikke når niveauet på Øresund. Enkelte gange kan vejret dog være barsk – vi har da en enkelt gang kunne se hvad formanden havde fået til morgenmad – 2 timer efter at det var indtaget.

 

På Storebælt fiskes med let grej – det bedste er kastestænger og små bevægelige pirke. Størrelsen på torskene når ikke Øresunds, men i stedet har alle ofte en del fisk med hjem – og mindre torsk er faktisk spiselige sammenlignet med kæmperne med løst og fedt kød. Vi stoppede fiskeriet i 2000, idet antallet af fisk synes for stærkt nedadgående. Siden har vi ikke været der – men det kan da være det snart er tid at prøve igen.